Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyskakujące reklamy "by MonsonRevenue"

andrzej123

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od kilku dni mam problem z wyskakującymi reklamami najróżniejszych treści, jedynym podobieństwem jest to że wszystkie są sygnowane: MonsonRevenue

Reklamy otwierają się praktycznie wszędzie np. kiedy wchodzę na jakąś stronę, to po kilku sekundach przekierowuje mnie na stronę z reklamą, albo reklama otwiera się w nowym oknie.

Format kompa w ostateczności.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogłem otworzyć spoilera w temacie z robieniem tych logów (zapewne jest to powiązane z tymi reklamami) więc wygooglowałem "logi frst" pobrałem program i zrobiłem skan. Oto wyniki:

http://wklej.org/id/1705591/

Plik tekstowy nazywał się FRST

http://wklej.org/id/1705593/

Plik tekstowy nazywał się Addition

Jeżeli chodzi o coś innego, to wyślij mi bezpośrednie instrukcje co mam zrobić bez spoilerów.

Ps. Piszę z innego komputera, bo na tamtym nie mogłem wysłać wiadomości. (Znowu strzelam że to związek z tymi reklamami)

Opublikowano

@andrzej123 oprócz tego sprawdź jeszcze czy nie zainstalowały ci się jakieś dziwne wtyczki w przeglądarce (czasem mają "zaufaną" nazwę, dlatego polecam wszystkie wyłączyć (nie usuwać)) i zresetować przeglądarkę. Dodatkowo przeszukać listę Dodaj/Usuń programy w panelu sterowania i pousuwać dziwne programy (jeśli jesteś na 100% pewien, gdybyś coś usuwał, pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność). Czasem dany "złośliwy dodatek" jest łatwo wykryć. Gorzej gdy to coś poważniejszego.

Polecam też zrobić pełne skanowanie esetem (jest to najbardziej zaawansowany antywirus i najbardziej skuteczny, nie raz pomógł mi się pozbyć złośliwego oprogramowania, z którymi nie radziły sobie inne antywirusy) Tylko uwaga,  strasznie zżera zasoby sprzętowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...